Een kijkje in de werkdag van Benny Lageman

Over Benny Lageman

Benny is 30 jaar en werkt sinds mei vorig jaar voor BMC (Bedrijfswagen Modificatie Centrum) Century in Sappemeer. Hiervoor werkte hij op de elektra afdeling van de Bauhaus, een verschil met nu, maar is erg tevreden met het werken voor Century Autogroep. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kleine kinderen in Veendam. Ze hebben net een ander huis gekocht dus zijn druk bezig met alles wat daarbij komt kijken. Benny heeft als hobby motorrijden en gaat er dan ook graag op uit als het mooi weer is. 

Meestal begin ik de dag met …
Als ik hier bij onze locatie kom begin ik altijd met een lekker kopje koffie van Erik. Dan check ik mijn mail en bekijk de aanvragen die binnen zijn gekomen via de website. Deze beantwoord ik altijd meteen zodat mensen een respons hebben en weten dat de aanvraag goed is binnengekomen. In de loop van de ochtend ga ik die aanvragen dan altijd uitwerken naar offertes. De tijd die ik hiernaast nog over heb, besteed ik aan de die in die week zijn aangevraagd. Ook ondersteun ik altijd bij projecten die dan lopen.


Een van mijn favoriete momenten van de dag is …
Vrijdagmiddag Patat Dag! Dat is niet specifiek een favoriet moment van de dag maar zeker van de week! Ik heb niet een specifiek moment van de dag. Wat mij wel bijblijft is het moment dat wij bijvoorbeeld een mooie bus afleveren, waar we hard aan hebben gewerkt! Zoals kortgeleden de bus van MW Bedrijfskleding en natuurlijk de bussen die wij hebben klaargemaakt voor De Romein.

Bij BMC is geen dag hetzelfde, het werk is gevarieerd en we hebben elke keer andere projecten van groot tot klein. De grote projecten zijn het leukste, maar ook heel uitdagend! Klanten vertellen ons wat ze willen en wij gaan er dan voor zorgen dat dit helemaal tot in detail uitgevoerd wordt.


Belangrijkste dagelijkse werkzaamheden
Ik ben verantwoordelijk voor het eerste klantcontact, offertes maken en deze naar de klant sturen. Daarnaast bel ik deze klanten na het is altijd goed om even te checken. Wie weet heeft een klant nog een vraag. Ook bel ik na de aankoop van een bedrijfswagen de klant na met de vraag of er al is nagedacht over de inrichting van de bus en wat ze hierin voor ogen hebben. Wellicht dat we hier hen ook in kunnen ondersteunen.

Werkorders maken en inplannen komt ook dagelijks voorbij, maar ook het managen van de projecten die lopen. Ik probeer alles in goede banen te leiden.


Waar blink jij in uit?
Dat is best een moeilijke vraag! Persoonlijk vind ik dat ik niet specifiek ergens in uit blink. Ik zou eerder iets negatiefs kunnen zeggen, misschien is dat positief? Dat ik ook mijn minpunten weet te benoemen? Ik maak wel tekeningen die niet iedereen kan (leren) maken. Als ik echt iets moet kiezen dan denk ik dat het meedenken met de klant, iets is wat ik heb geleerd en waarin in uitblink. Het blijft natuurlijk belangrijk om mee te denken met de klant en in te schatten wat een klant nodig heeft.