Fietsen leasen; voordelen voor werkgever?

WERKKOSTENREGELING

Als werkgever kunt u uw werknemers met behulp van de werkkostenregeling heel eenvoudig stimuleren om op de fiets te komen. Zet de werkkostenregeling eenvoudig in voor een Kalkhoff e-bike voor uw werknemers!

1,2% VAN UW TOTALE FISCALE LOON IS VRIJ BESTEEDBAAR VOOR EEN KALKHOFF E-BIKE

Als werkgever mag u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon, de zogenaamde vrije ruimte, besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dus bijvoorbeeld voor een kerstpakket, maar dus ook voor een Kalkhoff e-bike. Over het bedrag dat binnen de vrije ruimte valt, betaalt u geen loonbelasting én bent u niet verplicht om de uitgaven te verantwoorden aan de Belastingdienst.

DUURDERE FIETS?

Geen probleem. In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw werknemers het toe te betalen bedrag als eigen bijdrage zelf te laten betalen of u betaalt als werkgever over het bij te betalen bedrag loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

RENTELOZE LENING

U kunt uw werknemer voor het toe te betalen bedrag ook een renteloze lening aanbieden. De aanschaf van een Kalkhoff e-bike valt namelijk onder de zogenaamde nihilwaarderingen. De lening kan eventueel door uw werknemer worden terugbetaald middels de onbelaste reiskostenvergoeding waar uw werknemer recht op heeft.