Autoverhuur (1)

Algemene voorwaarden Century Autoverhuur

Heldere afspraken omtrent de huur van jouw huurauto!
Auto huren in Assen, Emmen of Groningen? Wij houden bij Century Autoverhuur van heldere afspraken omtrent de huur van jouw huurauto. Onze voorwaarden zijn kort en bondig. Geen gedoe achteraf.

Algemene huurvoorwaarden
Tenzij anders overeengekomen zijn de algemene huurvoorwaarden voor de leden van de Bovag verhuurbedrijven van toepassing op alle verhuurovereenkomsten. Klik op de volgende link om de Bovag voorwaarden te lezen/downloaden.

Annulering
Annulering is in de meeste gevallen kostenloos. Informeer naar de exacte voorwaarden bij de verhuurmedewerkers.

Beëindiging huurovereenkomst
Indien wij het nodig achten, zijn wij gerechtigd de huurovereenkomst zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst te beëindigen.

Borgsom
De borgsom is gebaseerd op de vooraf geschatte huursom met een minimum van €300,- boven op de verwachte huursom. Dit bedrag kan alleen voldaan worden per pin of per creditcard.

Indien de huurder korter dan 3 jaar zijn rijbewijs heeft bedraagt de borgsom €500,- bovenop de verwachte huursom. Dit geldt vanaf b-klasse.

Brandstofkosten / volle tank
Alle prijzen zijn exclusief brandstofkosten. De huurauto dient met een volle tank brandstof ingeleverd te worden. Indien dit niet het geval is worden 'aftank'kosten doorbelast aan de huurder.

Extra / meer  kilometers
Rijd je meer kilometers dan vooraf afgesproken, dan worden deze tegen de geldende extra kilometers meerprijs voor het gehuurde model met je verrekend. 

Klik op de link overzicht per model - meerprijs extra kilometers voor het actuele overzicht.

(Huis)dieren
Het is verboden om (huis)dieren te vervoeren in onze huurauto's. Bij overtreding wordt de reiniging en eventuele geurbehandeling doorbelast aan de huurder.

Huurperioden
De volgende huurperioden worden door ons aangehouden:

Personenwagens
Daghuur:
Wanneer de auto voor 1 dag gereserveerd wordt vanaf bijvoorbeeld: 12:00 uur dient de auto de volgende dag uiterlijk om 12:00 uur retour te zijn. (24 uur)*.

Weekendhuur:
zaterdag 08:00 uur tot maandag 07:30 uur (*)

Langweekendhuur:
vrijdag 08:00 uur tot maandag 07:30 uur of zaterdag 08:00 uur tot dinsdag 07:30 uur (*)

Bedrijfswagens
Daghuur: 07:30 uur tot 17:30 uur
Dagdeel: 07:30 uur tot 13:00 uur of 13:00 uur tot 17:30 uur of 17:30 uur tot 07:30 uur de volgende dag

(*) Het ophalen van de huurauto om 17:00 uur op de middag voorafgaand aan de huurdag is in overleg en is op basis van beschikbaarheid. Indien de tijd wordt overschreden zijn wij genoodzaakt om een dag extra huur door te belasten aan de huurder.

Minderjarigen
Sinds 1 november 2011 kunnen jongeren die op of na die datum 17 jaar zijn geworden hun rijbewijs (categorie B) halen. Zij mogen dan tot 18 jaar onder begeleiding van een ‘coach’ autorijden en dienen een begeleiderspas samen met het rijbewijs bij zich te hebben als zij in een auto rijden. Een minderjarige mag wettelijk niet op eigen beweging een huurovereenkomst aangaan om een auto te huren. De auto dient gehuurd te worden door zijn/haar wettelijke vertegenwoordiger (vader, moeder, voogd) onder voorwaarde dat deze persoon ook als coach geregistreerd staat op de begeleiderspas.

Onderhoudskosten
Onderhoudskosten tot een maximum van € 45,- worden tegen overlegging van de rekening vergoed. 

Openingstijden verhuurvestigingen
Klik in het menu bovenin jouw scherm op Locaties voor de openingstijden per vestiging. Inleveren en ophalen buiten openingstijden in overleg.

Roken
Het is verboden om te roken in onze huurauto's. Bij overtreding wordt de geurbehandeling doorbelast aan de huurder.

Trekhaak
Een aantal van onze huurauto's is uitgerust met een trekhaak. Een trekhaak is dus niet standaard. Informeer bij onze verhuurmedewerkers naar de mogelijkheden.

Vervanging huurauto
Wij zullen, voor zover mogelijk, de gereserveerde auto verhuren. Echter wij behouden het recht om, indien nodig, een andere, vergelijkbare, huurauto beschikbaar te stellen.

Verzekering en jouw huurauto
Bij de huurprijs is aan verzekeringen inbegrepen:
* all risk verzekering
* WA dekking tot een bedrag van € 2.250.000
* inzittendenverzekering
* inboedel dat op het moment van huren in de huurauto ligt, is niet verzekerd tegen diefstal of schade

Bij iedere huurauto is een groene kaart aanwezig. Bij schade zijn de volgende twee condities van toepassing:
* bovenhoofdse schade is geheel voor rekening van de huurder, met een maximum van € 2.250,-;
* voor jongeren onder 24 jaar geldt een extra eigen risco van € 100,-.per schadegeval;

Eigen risico per schadegebeurtenis:
Conform de Euromobil voorwaarden wordt er op de website voor alle auto's een eigen riscico genoemd van € 450 per schadegebeurtenis. Century Autoverhuur is gerechtigd om hier van af te wijken en hanteert dan ook de volgende eigen risico bedragen per schadegebeurtenis. Voor alle personenwagens / personenbussen / Volkswagen Caddy en Transporter modellen geldt een eigen risico van € 500,- per schadegebeurtenis. Voor alle Volkswagen Crafter modellen een bedrag van € 1000,-.

Aldus opgemaakt op 11 december 2018. Typfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

© Century Autogroep