Omvormers

Omvormer inbouwen

Door de toenemende mobiliteit wordt het voor veel bedrijven meer en meer belangrijk om onderweg (denk bijvoorbeeld aan oplaadbaar gereedschap of geavanceerde meetapparatuur) én op locatie over 230V te beschikken. In het verleden werd dat veelal met betrekking van een zwaar en luidruchtig aggregaat gerealiseerd, maar tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven compacte en onderhoudsvrije omvormvers. Deze kunnen allemaal 12V of 24V accuspanning omzetten in 230V.

Door deze omvormers kan men zonder geluids- en milieuoverlast werken terwijl er in het voertuig veel meer ruimte overblijft. Dit kan zelfs resulteren in de aanschaf van een kleiner type voertuig. In Nederland zijn de meeste (technische) wagenparken van de nutsbedrijven, defensie, gemeenten en grote installateurs uitgerust met omvormers.

De omvormer

Wij leveren uitsluitend omvormers die een zuivere, sinusvormige spanning leveren. Dit betekent dat u ieder apparaat kunt aansluiten, zolang het vermogen van de verbruikers maar overeenkomt met het vermogen van de omvormer. Het continue vermogen moet hoger zijn dan de optelsom van gebruikers die gelijktijdig worden toegepast. Apparaten, zoals een koelkast of een compressor, hebben een hoge inschakelstroom. Dit kan wel 10 keer hoger zijn dan het gewone stroomverbruik.
 

Goed aansluitmateriaal scheelt een hoop ergernis

De aandacht gaat veelal uit naar specifieke componenten, maar niet naar de kleine onderdelen zoals: kabels, kabelogen, accuklemmen en zekeringen. Kabels met de juiste dikte, die zijn voorzien van zware kabelogen, hebben een veel lagere weerstand. Hierdoor gaan de hoge stromen makkelijker door het systeem. Uw omvormer kan zijn werk daardoor beter doen en u verliest minder vermogen in uw totale installatie. 

De slimme accuscheiders

De accu’s worden veelal door een dynamo geladen. De laadstroom gaat dan eerst naar de startaccu (die moet immers altijd vol zijn) en daarna naar de service of huishoudaccu. Om er voor te zorgen dat de startaccu niet door de omvormer wordt leeggetrokken moet een accuscheider toegepast worden.
 

Veiligheid staat voorop

Om een veilige installatie aan te leggen is het van belang om ook naar de beveiliging te kijken. Evenals de vraag hoe werknemers, die met 230V in of buiten een servicewagen werken, goed kunnen worden beveiligd. Is een aardlekschakelaar genoeg of is een isolatiebewaker noodzakelijk? De oplossingen hiervoor zijn divers en erg afhankelijk van uw situatie.

foto 1

Voorbeelden van auto's voorzien met dit type omvormer

 • check

  Ambulances

 • check

  Brandweerauto’s

 • check

  Politieauto’s

 • check

  Campers

 • check

  Dienstvoertuigen

 • check

  Luxe paardentrailers

 • check

  Militaire voertuigen

 • check

  Uitzendvoertuigen

Neem contact met ons op.