Banden en bandenservice

  • Century Autogroep
pagebanner_nieuwe_banden.jpg

Op een regenachtige dag trekt u eerder laarzen aan dan sandalen, dus waarom zou u het ‘schoeisel’ van uw auto niet aanpassen aan de weersomstandigheden?

Zomerbanden. Winterbanden. All-seasons banden

Ons bandenaanbod is vaak voordeliger dan u denkt!

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

ACTIE >> test uw kennis, doe een gratis bandencheck én maak kans op een ANWB slipcursus 

Banden zijn het allerbelangrijkste onderdeel van de auto als het gaat om veiligheid. Ze zijn het enige contact met de weg en bepalen voor een groot deel de prestaties van de auto. Door te kiezen voor kwalitatief betere én goed opgepompte banden heb je meer grip, een kortere remweg en dus minder kans op ongevallen. Goede banden kunnen levens redden. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de automotive branche zijn daarom een campagne gestart om het bewustzijn omtrent autobanden te vergroten, 'Kies de Beste Band'.

In de periode 24 juni tot en met 3 september 2017 kunt u op vertoon van een waardebon bij ons terecht voor een gratis check van uw banden. Deze waardebon krijgt u als u heeft meegedaan aan een online bandenquiz op kiesdebesteband.nl. Door mee te doen maakt u daarnaast kans op één van de drie ANWB slipcursussen die worden weggegeven.

*** *** *** *** *** *** *** *** ***

Century heeft een uitgebreid bandenaanbod aan zomerbanden, winterbanden en all-seasons banden met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke auto en voor elke gebruikerswens hebben wij de passende band. Natuurlijk zijn er per merk interessante aanbiedingen op banden en/of complete wielensets. Klik op uw merk voor het actuele aanbod.

Audi    Volkswagen    ŠKODA    SEAT


Zomerbanden, winterbanden of all-seasons banden? U kunt wat u op de site ziet staan uiteraard ook rechtstreeks bij ons bestellen. Staat wat u zoekt er niet tussen? Daag ons gerust uit. Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier, bel 050 - 853 7333 of ga langs bij een van onze vestigingen in Groningen en Drenthe. Wij zijn vaak voordeliger dan u denkt!


Kies op tijd voor winterbanden 

Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse varianten. Bekijk het aanbod via bovenstaande links of neem contact met ons op.

 

Bandenwissels en opslag in ons bandenhotel

U heeft er geen omkijken naar. Uw banden kunnen tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het goed de banden, voordat ze hun intrek nemen in het hotel, te reinigen. Gewoon met water en zeep.

Werkplaatsafspraak maken

Onze bandentips voor u.

  • Rijgedrag: Een te hoge belasting van uw banden, zoals het nemen van een ‘vliegende start’, remmen met geblokkeerde wielen of een te hoge snelheid in de bochten, leiden altijd tot vroegtijdige slijtage en verminderen de rentabileit van de band. Rijd stoepranden langzaam en zoveel mogelijk in een rechte hoek op. Stoot niet tegen hoge kanten (zoals stenen), want dit kan tot verborgen beschadiging van de band leiden

  • Bandenspanning: De bandenspanning dient bij normaal gebruik om de vier weken gecontroleerd te worden. Bij intensiever gebruik (bijvoorbeeld voor een lange rit, een hoge snelheid of een zware lading) controleert u de spanning van uw autobanden het beste nog eens extra. De band moet koud zijn wanneer u de bandenspanning opmeet. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. Gemiddeld bedraagt de bandendruk ongeveer 2,5 bar. 

  • Reservewiel: Veel autorijders kunnen zich niet herinneren ooit hun reservewiel nagekeken te hebben. Vaak is het reservewiel of noodwiel niet opgepompt of heeft het andere schroeven dan de aluminiumvelg. Controleer dus ook regelmatig uw reservewiel en kijk na of u de juiste schroeven voor montage heeft.

  • Profieldiepte: Controleer uw banden ook regelmatig op profieldiepte. De wettelijk geldende minimum profieldiepte bedraagt 1,6 mm. Ook uw reservewiel moet aan deze minimum profieldiepte voldoen.

  • Schone banden: Ook banden moeten regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik geen reinigingsmiddel dat oplosmiddel of olie bevat. Deze kunnen het rubber beschadigen. U maakt uw banden best schoon met schoon water, zeep en spoelmiddel.

  • Bandenopslag: Als u uw banden niet goed opslaat, veranderen de fysieke eigenschappen van uw band. De banden moeten in een droge, koele en donkere ruimte opgeslagen worden. Voordat u de banden verwisselt, geeft u best met een krijtje de looprichting en de positie aan waar de banden gemonteerd zaten. Banden met velgen mogen in geen geval rechtop staan. Het beste kunnen ze hangend of liggend (op een pallet) bewaard worden. Banden zonder velgen moeten daarentegen rechtop worden opgesteld en om de vier weken een stukje gedraaid worden, om drukplekken te vermijden. 

  • Nieuwe banden: Vernieuw uw banden ten minste per as tegelijk. Het wordt aangeraden nieuwe banden de eerste 200 tot 300 kilometer rustig in te rijden, dit om het loopvlak te laten wennen. Daarna kan de volledige capaciteit van de band gebruikt worden.

Altijd 10x werkplaatsvoordeel bij Century. Profiteer ook!

Bij onderhoud aan uw auto bij een Century vestiging profiteert u altijd van onze tien werkplaatsvoordelen. Niet alleen goed voor uw auto, maar ook voor uw portemonnee. Bekijk hier onze voordelen.

Daag ons gerust uit voor een scherpe bandenofferte.