https://amvsekofyo.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:century-nl/09/201908-audi-a3-sportback-g-tron-04.jpg?v=1-0

A3 Sportback g-tron

Premium rijden op aardgas: Audi A3 Sportback g-tron

Premium rijden op aardgas: Audi A3 Sportback g-tron

Een dynamisch rijkarakter, moderne technologieën en een strakke vormgeving – de Audi A3 Sportback g-tron voelt zich helemaal thuis in het zakelijk verkeer. Ook privé is dit een uitblinker dankzij de vijf zitplaatsen en een goed toegankelijke kofferbak. En de portemonnee en het milieu? Die krijgen het minder zwaar te verduren dankzij het feit dat deze auto op aardgas rijdt.

Aardgas is een slim alternatief

We denken allemaal na over hoe we het beter kunnen doen, voor de wereld en onszelf. Sommige oplossingen zijn interessant maar duur, of goed maar onpraktisch. Het grote voordeel van de Audi A3 Sportback is dat deze vrijwel geen aanpassing van u vergt. U moet alleen bij een andere pomp stoppen.
Aardgas is weliswaar een fossiele brandstof, maar krijgt ten opzichte van diesel en benzine het label ‘alternatief’ opgeplakt, vaak in combinatie met ‘schoner’. Waar u voorheen misschien diesel tankte, gooit u er nu CNG in, zoals aardgas aan de pomp heet. Die afkorting staat voor Compressed Natural Gas. Aardgas tankt u op heel veel plaatsen in Nederland en de rest van Europa. Er zit ook nog een kleine benzinetank in de auto. De van licht en sterk composietmateriaal gemaakte aardgastanks zijn ruimtebesparend onder de kofferbakvloer aangebracht.

Goed bekeken: g-tron

Van de fossiele brandstoffen springt aardgas er gunstig tussenuit wat betreft de CO₂-uitstoot (een voordeel dat nog groter is bij gebruik van groen gas) en de emissie van stikstofoxiden (ten opzichte van een vergelijkbare diesel). Bovendien produceert een aardgasauto naar verhouding weinig fijnstof. En als de CNG-voorraad op is? Dan schakelt uw auto automatisch over op benzine. Daar merkt u niets van, behalve het switchen van brandstofmeter in het instrumentarium.

Altijd vlot onderweg

De Audi A3 Sportback g-tron heeft een 96 kW/131 pk sterke 1.5 TFSI-motor. Die zorgt voor goede prestaties, want op de Duitse snelweg tikt u er zomaar de 211 km/h mee aan en de acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 9,4 seconden komt overal van pas. Als u van autorijden houdt, is de optionele progressieve besturing een aanrader, want daarmee stuurt de auto op een weg met veel bochten nog directer.

Een atletische uitstraling

De expressieve lijnen maken de Audi A3 Sportback g-tron tot een sportieve verschijning. Het ontwerp is mooi in balans met een grote wielbasis en korte overhangen. Zijn buitenmaten zijn compact genoeg om in de stad goed uit de voeten te kunnen en groot genoeg om voldoende binnenruimte te hebben. Een strak design dat bij velen in de smaak valt.

Stap in en voel u thuis

Binnenin de Audi A3 Sportback g-tron vallen drie dingen op: de minimalistische uitstraling, de topkwaliteit afwerking en materialen en het comfort. Ga zitten, misschien wel in de optionele sportstoelen. De hogere zijwangen daarvan ondersteunen het lichaam op prettige wijze. Ontdek bovenaan deze pagina via de menu’s voor onder meer uitvoering, interieur en uitrusting hoe uw auto eruit moet komen te zien.

Informatie die ertoe doet

Snelheidsmeter, toerenteller en scherm van de boordcomputer: het instrumentarium recht voor u levert alle belangrijke informatie. Bijzonder zijn de twee brandstofmeters: eentje voor aardgas, de andere voor benzine. Nog meer infotainment en entertainment? Kies dan voor de optie MMI navigatie plus met MMI touch-bediening, inclusief een groot kleurenscherm en gebruik van Audi connect onlinediensten.

Meer over bediening en infotainment

https://amvsekofyo.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://objectstore.true.nl/webstores:century-nl/05/201908-audi-a3-sportback-11.jpg?v=1-0

Extra schermtijd

Bij de optie MMI navigatie ‘plus’ is Audi connect inbegrepen, zodat u via de ingebouwde 4G-verbinding online bent voor optimale connectiviteit. Met deze datamodule kunt u allerlei Audi connect-toepassingen gebruiken die navigeren, tanken en parkeren gemakkelijker maken. De navigatiekaarten met realtime verkeersinformatie verschijnen in 3D op het scherm, bij de tankstations ziet u de CNG-prijzen en aangesloten parkeergarages kunnen het aantal vrije plekken doorgeven.

https://amvsekofyo.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://objectstore.true.nl/webstores:century-nl/01/201908-audi-a3-sportback-08.jpg?v=1-0

Audi phone box

Neerleggen en klaar: zodra uw compatibele smartphone in de optioneel leverbare Audi phone box ligt en via Bluetooth verbinding maakt met de auto, wordt het toestel automatisch herkend en is het te gebruiken via MMI, de stuurknoppen en spraaksturing. Dankzij de draadloze koppeling met de auto-antenne gaan de ontvangst- en spraakkwaliteit erop vooruit. En als uw smartphone de Qi-standaard ondersteunt, laadt de Audi phone box onder het rijden de batterij op – daar zijn geen oplaadsnoeren voor nodig.

https://amvsekofyo.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://objectstore.true.nl/webstores:century-nl/04/201908-audi-a3-sportback-09.jpg?v=1-0

Bang & Olufsen Sound System

Dit 705-watt high-end systeem biedt een surround-soundweergave via veertien luidsprekers, waaronder een centerspeaker in het dashboard en een subwoofer achterin. Een interieurmicrofoon registreert rij- en achtergrondgeluiden voor deze geluidsinstallatie, die vervolgens automatisch de weergave aanpast. Door de exclusieve luidsprekerroosters met aluminium applicaties en ledverlichting in de tweeters voorin is deze geluidsinstallatie ook fraai om te zien.

Zien en gezien worden

Bestel uw Audi A3 Sportback g-tron met vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi Matrix ledkoplampen. Deze Audi Matrix ledkoplampen helpen om beter te zien en gezien te worden. U krijgt dan meteen dynamische knipperlichten vóór en achter. Bovendien overtuigen deze full-ledlampen door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.

A3 Sportback g-tron

Contact
Kan ik u helpen?