https://amvsekofyo.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/century-nl/08/092019-audi-s7-01.jpg?v=1-0

S7 Sportback

Mooi en dynamisch.

Audi S7 Sportback

De Audi S7 Sportback heeft een elegante uitstraling, levert dynamische prestaties en beschikt over een hoogwaardig interieur. Kortom, gevoel en verstand komen met deze auto volledig aan hun trekken. Bovendien geniet u in onze sportieve coupé van de nieuwste technologieën voor rijassistentie en infotainment.

Elegant en met een vleugje emotie – het exterieur

De Audi S7 Sportback¹ heeft een elegante uitstraling die is aangescherpt met progressieve S-elementen. Met strakke lijnen is een coupé-achtige creatie gemaakt. Het standaard S-sportonderstel met instelbare dempers zorgt ervoor dat de Audi S7 Sportback¹ laag op de weg ligt. Ook andere speciale S-kenmerken voegen dynamiek toe.
 

Sportiviteit is altijd inbegrepen

De Audi S7 Sportback¹ komt goed voor de dag met designdetails die hem onderscheiden van zijn directe familieleden. Een fraai voorbeeld zijn de 20-inch lichtmetalen velgen. De remzadels zijn optioneel rood gespoten. De spiegelkappen zijn van huis uit in aluminiumkleur uitgevoerd. In de S-voorbumper valt de afwerking van de extra luchtinlaten op. Onder meer op de dorpels met verlichting en de S-sportstoelen zijn S-logo’s aangebracht.

Een krachtige en dynamische aandrijving

De Audi S7 Sportback heeft een sportieve dieselmotor onder de kap. Deze 3.0 V6 TDI (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 170 g/km) met 257 kW (349 pk) en een koppel van 700 Newtonmeter laat de auto in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten. De standaard quattro permanente vierwielaandrijving zorgt ervoor dat al deze power het asfalt bereikt. Een optioneel sportdifferentieel in de achteras verbetert de wegligging in bochten.

Efficiënt en comfortabel

Onze V6-motoren kennen een bijzonderheid: ze zijn namelijk geëlektrificeerd. Daarmee zijn het zogeheten mild hybrids. Hun riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt-accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. De installatie kan vertragingsenergie opvangen en in de accu opslaan. Die stroom komt van pas om bijvoorbeeld het start-stopsysteem eerder zijn werk te laten doen. Ook als u tussen 55 en 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen. Het hoge voltage wordt verder benut door een elektrische compressor die de turbo aanvult. Dat voelt u met name bij lagere toerentallen, zoals tijdens wegrijden vanuit stilstand.

Ook de optionele dynamische vierwielbesturing levert een duidelijke bijdrage aan de rijbeleving. Deze maakt de auto stabieler tot aan het grensbereik, of die limiet nou dichterbij komt door de rijsnelheid of door de staat van het asfalt. Verder is met deze stuurinrichting de draaicirkel kleiner.

Assistenten op de achtergrond

De Audi S7 Sportback¹ is uit te rusten met radarsystemen, surround-camera’s en ultrasone sensoren. Alle informatie komt in een centrale computer bijeen, die daarmee voortdurend een beeld van de auto-omgeving samenstelt. Die database komt dan weer van pas voor de – al dan niet optionele – assistentiesystemen, die ongekend goed in hun soort zijn. Veel technologieën zijn in aantrekkelijke pakketten bijeengebracht, met de duidelijke namen City en Tour. Audi pre sense basic is in staat om bij gevaar de inzittenden preventief te beschermen door bijvoorbeeld de veiligheidsgordels aan te spannen. Dit systeem reageert op bijvoorbeeld een noodstop of als de grenzen van de rijdynamiek bereikt zijn. De optionele nachtzichtassistent is een infraroodcamera die in de duisternis personen en groot wild zichtbaar maakt in de Audi virtual cockpit. Mens en dier krijgen op het scherm een geel kleurvlak of rood indien er een gevaarlijke situatie kan ontstaan met uw auto.

Een hoogwaardig en personaliseerbaar interieur

In het interieur van de Audi S7 Sportback¹ wordt het mooie en sportieve karakter van de buitenkant naadloos overgenomen. Bij het openen van een van de voorportieren gaat de verlichting in de aluminium dorpelafwerking aan. Daarop prijkt het bekende S-logo. U gaat zitten in de standaard S-sportstoelen en bestuurt de auto met het standaard multifunctionele driespaaks lederen sportstuur met aluminiumkleurige schakelhendels en S-logo. Stuurverwarming en een onderaan afgevlakt stuur zijn optioneel. Op onderstaande foto’s ziet u arrasrode lederen bekleding met agaatgrijze stiksels. Er zijn echter nog veel meer kleuren en bekledingen en stiksels om uit te kiezen. Wie bij Audi exclusive gaat winkelen, heeft helemaal veel keuze.

Verenig het prettige met het aangename

Met de optionele ambienteverlichting kunt u de interieurambiance in de Audi S7 Sportback¹ beïnvloeden door de kleur van de interieurverlichting aan te passen. De standaard automatische airconditioning met vier klimaatzones zorgt voor een optimale luchtdistributie. Voor nog meer verwennerij raden we Audi Premium Air Quality aan, dat met een ionisator en parfumeur het interieurklimaat figuurlijk naar een nog hoger niveau tilt. En wie een groter ruimtelijk effect wenst, kan het optionele glazen panoramadak overwegen. Met een van de optionele Bang & Olufsen geluidsinstallaties haalt u de top in huis. De Advanced-variant bestaat uit een negentienkanaals versterker en negentien luidsprekers. Dankzij de nieuwe 3D-feature wordt voor- en achterin een schitterend surroundeffect gecreëerd.

De focus op digitalisering

De Audi S7 Sportback¹ heeft een toonaangevend bedieningsconcept, uitgebreide infotainmentmogelijkheden en directe toegang tot de online toepassingen van Audi connect. Het hi-res 12,3-inch scherm van de standaard Audi virtual cockpit toont onder meer de toerenteller en snelheidsmeter, klok, brandstofvoorraad en resterende actieradius. Naar wens haalt u nog meer technologieën in huis, zoals de Audi smartphone interface (compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6) waarmee u uw smartphone via usb aansluit en vanaf het MMI-scherm gebruikt.
 

Intuïtieve bediening

De Audi S7 Sportback¹ is standaard voorzien van de topversie van het beschikbare infotainment: MMI navigatie plus met MMI touch response. Twee schermen domineren het dashboard. Vanaf het bovenste bedient u alle infotainmentfuncties, waarbij de icoontjes reageren alsof het fysieke knoppen zijn. Door de voel- en hoorbare ‘klik’ ter bevestiging is de bediening extra gemakkelijk. Door de menu’s swipen en scrollen kan ook, maar onder het rijden is de spraakbediening wellicht net zo prettig. MMI navigatie plus is aan een 4G-module gekoppeld, zodat u Google Earth™-kaarten kunt zien en realtime verkeersinfo ontvangt. Deze toepassingen maken deel uit van Audi connect. De functies die u het meest gebruikt zijn als shortcut vast te leggen. Er zijn zes persoonlijke profielen aan te maken, zodat vaste bestuurders altijd met hun eigen instellingen op weg gaan. En het onderste scherm? Dat is er met name voor de klimaatregeling en andere comfortzaken.

Een helder verhaal

Vier uitlaten, het S7-logo, de S-diffusor en de brede banden zijn duidelijke tekens van sportieve dominantie. Het is de Audi S7 Sportback¹ ten voeten uit.
 

S7 Sportback

Contact
Kan ik u helpen?